Pirelli: 'Nieuw asfalt op Portimao gaat ons mogelijk verassen' Formule 1

Pirelli: 'Nieuw asfalt op Portimao gaat ons mogelijk verassen'

Door Merijn Kramer 01 augustus 2020 | 13:57


Marco Isola, F1-baas bij Pirelli, kijkt met argusogen naar het nieuwe asfalt dat op het circuit van Portimaõ gelegd gaat worden. Mogelijk gaat het nieuwe asfalt ervoor zorgen dat Pirelli en de teams voor een nare verassing komen te staan.

Het circuit krijgt aan het einde van de zomer een nieuwe laag asfalt. Michael Masi, race-director bij de FIA, gaat het circuit pas nadat het circuit opnieuw geasfalteerd is checken. Tot dat moment is er nog niks duidelijk over de staat van het asfalt. Daarnaast is het circuit van Portima? ook zwaar voor de Formule 1-bolides. 

'Het is ongetwijfeld het zwaarste circuit dat we nu op de kalender hebben. Het is zwaar voor de banden, zwaar qua lay-out en bovenal is ook het asfalt schurend', vertelt Isola aan motorsport.com.

'Het nieuwe asfalt kan ervoor zorgen dat de band erg snel opwarmt. Er is namelijk veel meer grip, maar daarnaast ook veel minder degradatie van de banden. We weten pas wat het gaat doen als we er zijn.' 

Het is overigens niet de enige uitdaging voor Pirelli. Op korte termijn moeten zij zich ook nog voorbereiden op nieuwe circuits als Imola, de Nürburgring en Mugello. Allen circuits waar de Formule 1 al jaren niet meer heeft gereden. (Bron: Pirelli)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws