Hamilton blij na lastige zaterdag: 'Dat pakte niet goed uit' Formule 1

Hamilton blij na lastige zaterdag: 'Dat pakte niet goed uit'

Door Gino Haverkamp 01 augustus 2020 | 16:30


Lewis Hamilton geraakte net op tijd in vorm en dat beseft hij ook. Ondanks zijn poleposition verliep zijn kwalificatie niet geheel vlekkeloos met onder meer een spin en steevast langzamere rondetijden dan teamgenoot Valtteri Bottas. In Q3 viel alles echter op zijn plaats.

Bottas was de snelste in Q1 en Q2, maar Hamilton sloeg toe in de derde sessie met een 1.24.303, waarmee hij ruim een seconde sneller was dan Max Verstappen, die derde staat. 'Het gat was groot, maar dat maakt naderhand niet zo veel uit. Valtteri pusht me tot het uiterste', zegt Hamilton na afloop van de kwalificatie.

'Het team heeft het fantastisch gedaan. We hebben wat veranderd (voorafgaand aan de kwalificatie, red), maar dat pakte niet goed uit. Deze baan is geweldig met die wind van voren en van achteren', vervolgt hij.

Aan het begin van Q2 spinde de Brit bij het uitkomen van de Luffield-bocht. 'Kwalificatie gaat om het opbouwen van vertrouwen, het was echt lastig op de baan.'Door die spin zat de zesvoudig wereldkampioen er wel even doorheen. 'Ik weet niet hoe, maar op de één of andere manier nam ik een diepe zucht en raapte ik mezelf op. Q3 ging niet perfect, maar de eerste ronde was vrij clean. De tweede run ging alleen maar beter.'

Bottas: 'Het ging goed tot Q3'

Teamgenoot Bottas legt zich neer bij zijn tweede plek. Hij was drie tienden langzamer dan Hamilton. 'Het ging goed tot Q3. Ik drifte meer met de achterkant. Hamilton vond meer tijd dan ik en hij deed het erg goed, een verdiende pole.' Desondanks is de Fin teleurgesteld. 'We gaan kijken naar wat er misging.'

Vertrouwen voor de race is er wel. 'Mijn long runs gingen goed, dus er zijn kansen. Lewis won vorig jaar ook vanaf P2 met een andere strategie. Alles ligt nog open.' (foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws