AMuS: 'Leclerc langzamer dan Red Bull in eerste sector, topsnelheid wel verbeterd' Formule 1

AMuS: 'Leclerc langzamer dan Red Bull in eerste sector, topsnelheid wel verbeterd'

Door Rick Pasker 01 augustus 2020 | 20:37


Ferrari begint zich langzaamaan steeds meer te herpakken na drie slechte races. Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië wist Charles Leclerc zich als vierde te kwalificeren achter Max Verstappen. Het valt op dat de Italiaanse renstal een belangrijke stap heeft weten te zetten op Silverstone.

'Twee auto's in Q3. Voor Ferrari is dit een bericht met een uitroepteken', zo meldt het Duitse Auto, Motor und Sport. 'Bovendien reed Leclerc met zijn SF1000 de vierde snelste ronde. Dat is slechts een tiende langzamer dan Verstappen in een verbeterde Red Bull. En dat op een circuit dat niet in het voordeel ligt van Ferrari.'

Verschil met Mercedes is gemiddeld 2,5 km/u

Toch gaat het nog niet vlekkeloos wat Ferrari laat zien. 'Leclerc verliest bijna altijd tijd in de eerste sector in vergelijking met Red Bull. Dat is een stuk waar motorvermogen echt telt. Opvallend is wel dat Ferrari in topsnelheid niet meer zo hopeloos is als in de eerste drie races. De Scuderia staat niet meer op de laatste plaats, maar staat nu ergens in het midden van het veld. Het verschil met Mercedes is gemiddeld 2,5 km/u', sluit het medium hoopvol af. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws