Shovlin weet niet wat Mercedes kan verwachten: 'Zijn voorbereid op Red Bull' Formule 1

Shovlin weet niet wat Mercedes kan verwachten: 'Zijn voorbereid op Red Bull'

Door Rick Pasker 01 augustus 2020 | 21:06


Andrew Shovlin is tevreden met hoe de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië voor Mercedes is verlopen. De hoofd engineer van het Duits-Britse team zag Lewis Hamilton als eerste kwalificeren met daarachter Valtteri Bottas op de tweede positie. Toch waakt Shovlin voor Red Bull Racing in de race.

'Goed gedaan van het team en de coureurs om op de eerste startrij te komen, vooral voor Lewis met zijn fantastische ronde voor pole', begint Shovlin lovend. 'Het is voor hem en Valtteri niet gemakkelijk geweest om de ronden hier samen neer te zetten. De wind heeft een groot effect op de autobalans en zodra je gaat glijden, stijgen de bandentemperaturen en verlies je grip.'

'Red Bull ziet er over het algemeen beter uit in de race'

De Brit vervolgt: 'De omstandigheden zijn vandaag misschien in ons voordeel geweest, maar we hebben ook de bandentemperaturen beter beheerd. We kijken uit naar de race. We weten niet helemaal waar Red Bull op snelheid is. Ze leken gisteren heel dicht bij ons en hebben er over het algemeen beter uit gezien in de race dan in de kwalificatie, dus we zullen voorbereid zijn op een gevecht', sluit Shovlin af. (Foto: Mercedes AMG F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws