Honda-teams langzamer op Silverstone dan vorig jaar Formule 1

Honda-teams langzamer op Silverstone dan vorig jaar

Door Gino Haverkamp 02 augustus 2020 | 08:25


De teams die aangedreven worden door een Honda - en Ferrari-krachtbron zijn dit jaar langzamer op Silverstone dan in 2019. Dat blijkt uit een analyse van journalist Chris Medland. Renault en Mercedes hebben juist meer tijd gewonnen.

De teams met een Mercedes-motor hebben de grootste stappen gemaakt in vergelijking met de kwalificatie van de Grand Prix van Groot-Brittannië van 2019. Gemiddeld genomen zijn Mercedes, Racing Point en Williams dit jaar 0,886 seconde sneller op Silverstone dan dat ze vorig jaar waren. De Renault-aangedreven teams, Renault zelf en McLaren dus, pakken 0,226 seconde ten opzichte van vorig jaar.

Honda-teams staan praktisch stil

Ferrari verliest het meest. Gemiddeld genomen zijn Ferrari, Alfa Romeo en Haas, die met een Italiaanse krachtbron rondrijden, 0,594 seconde langzamer dit jaar op Silverstone in vergelijking met vorig jaar. Zo was Charles Leclerc deze jaargang alleen al drie tienden langzamer dan vorig jaar op dezelfde baan. Dit jaar noteerde de Monegask een 1:25.427 in de kwalificatie, daar waar hij vorig jaar een 1:25.172 reed. Opvallend genoeg verliest hij daar slechts één positie mee. Hij vangt de race zondag aan als nummer vier en startte vorig jaar vanaf P3.

Red Bull Racing en AlphaTauri zitten ook in de min, al verliezen ze niet zo veel tijd ten opzichte van vorig jaar als de Ferrari-teams. Volgens Medland zijn de twee door Honda aangedreven formaties dit jaar 0,024 seconde langzamer dan vorig jaar, praktisch net zo snel als vorig jaar dus. Daar waar Mercedes en Renault tijd hebben gevonden in een jaar tijd, blijven de Honda-teams nagenoeg stilstaan.

Disclaimer

Men moet de cijfers niet al te kaal beschouwen, zo benadrukt Medland. Er spelen wat variabelen mee die tot deze conclusies komen. Zo hebben de Formule 1-fabrieken een aantal weken stilgelegen vanwege de coronacrisis en is de Grand Prix van Groot-Brittannië deze jaargang de vierde race van het seizoen, daar waar het vorig jaar de tiende race was. Zodoende is men niet op hetzelfde punt in het ontwikkelingsproces van de auto's en motoren als vorig jaar. (foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws