Mercedes superieur in alle sectoren: 'Deze auto bestuurt zichzelf' Formule 1

Mercedes superieur in alle sectoren: 'Deze auto bestuurt zichzelf'

Door Gino Haverkamp 02 augustus 2020 | 08:40


Mercedes is op alle fronten superieur ten opzichte van haar concurrentie, zo concludeert Auto, Motor und Sport in een analyse van de kwalificatietijden van de Grote Prijs van Groot-Brittannië. In alle sectoren is de W11 sneller dan wie dan ook.

Of het nou op het gebied van bochtensnelheid is of op het vlak van topsnelheid; de Mercedes is superieur aan iedereen, zo concludeert het medium. Op alle rechte stukken van naam topte Mercedes de topsnelhedenlijstjes tijdens de kwalificatie. Ook is de bandenslijtage bij de W11 veel minder hevig dan bij andere auto's.

In de kwalificatie was Lewis Hamilton met een 1:24.303 precies 1,002 seconde sneller dan de eerstvolgende auto van andere makelaardij: de RB16 van Max Verstappen op P3. Die enorme voorsprong kwam geleidelijk tot stand.

Sneller dan wie dan ook

In de eerste sector op Silverstone, bestaande uit twee rechte stukken en wat langzame bochten, won Mercedes-gemiddeld 0,165 seconde op Red Bull Racing. In sector twee en drie, waar vooral veel snelle bochten en een aantal rechte stukken te vinden zijn, waren de Duitsers tweemaal een halve seconde sneller dan de eerstvolgende concurrent.

Zodoende is Mercedes ook in 2020 de absoluut dominante factor in de Formule 1. De auto is, zo stelt AMuS, op elk vlak beter dan haar concurrentie. Hamilton zelf is ook erg blij met zijn bolide van dit jaar. 'Het is alsof de auto zichzelf bestuurt.' (foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws