Buxton neemt Albon onder de loep: 'Zelfs Max worstelt' Formule 1

Buxton neemt Albon onder de loep: 'Zelfs Max worstelt'

Door Gino Haverkamp 02 augustus 2020 | 09:15


Dat Alexander Albon wat tegenvalt dit jaar, is voor een aanzienlijk deel te wijten aan de in verhouding matige RB16. Dat stellen Will Buxton en Lawrence Barretto, de twee huispresentatoren van de Formule 1.

'Hij vindt zelf niet echt dat hij worstelt', zegt Barretto. Volgens hem wijst Albon naar zijn bijna-zege in Oostenrijk en vierde en vijfde plaats in de twee wedstrijden daarna. In de kwalificaties valt hij echter tegen. Tot nu toe strandde de teamgenoot van Max Verstappen al twee keer in Q2.

'Wanneer we puur naar de statistieken kijken is zijn seizoensstart echt niet zo slecht. Hij heeft elf punten minder dan Verstappen', vervolgt Barretto. 'Het probleem is dat de verwachtingen bij Red Bull Racing hoog zijn als je naast Max Verstappen rijdt. Voor Alex is dat een druk waar hij mee moet leren omgaan.'

'We hebben dit eerder gezien bij Pierre Gasly'

Buxton ziet een vergelijking met andere coureurs die vrij snel in de Red Bull Racing-bolide zijn gezet. Daniil Kvyat reed in 2015 voor de renstal, terwijl hij pas een jaar Formule 1-ervaring had. Datzelfde gold ook voor Pierre Gasly in 2019, terwijl Alexander Albon al na een half jaar bij Red Bull Racing werd gestalt.

Alle drie de coureurs hadden of hebben moeite met hun vorm bij het topteam. 'We hebben dit eerder gezien bij Pierre (Gasly, red.). Het begint goed, dan komen de fouten en dus ook de twijfels. Dat is een zelfvervullende voorspelling die ervoor zorgt dat het vertrouwen minder wordt', constateert Buxton. 'Maar zijn we daar al met Alex?', vraagt hij zichzelf af.

'Zelfs Max worstelt'

Volgens Buxton helpt het ook niet mee dat de RB16 een minder goede wagen is dan de RB15 van vorig jaar. 'Hij eindigde bijna op het podium in Brazilië en won bijna in Oostenrijk, maar met een moeilijk bestuurbare auto, zelfs Max worstelt, is het moeilijk om een niveau te vinden voor hem.'

Barretto sluit zich daarbij aan. 'Dat moet hij oppikken. De auto is simpelweg niet zo goed als die van vorig jaar. Ze zijn hier langzamer in de kwalificatie dan vorig jaar. Dat legt het verschil bloot.' (foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws