Horner: 'Verstappen heeft het maximale eruit gehaald' Formule 1

Horner: 'Verstappen heeft het maximale eruit gehaald'

Door Merijn Kramer 02 augustus 2020 | 17:39


Na een bijzondere race kan Red Bull-teambaas Christian Horner in het geval van Max Verstappen terugkijken op een goede race. Verstappen haalde de de tweede plaats binnen en Alexander Albon wist ook alsnog in de punten te eindigen met een achtste positie. 

Uiteindelijk is Horner toch heel tevreden met een tweede positie. 'Als je mij had verteld dat we de tweede positie binnen zouden halen, hadden we het absoluut meegenomen.' 

'Verstappen was in eerste instantie erg bezorgd over de vibraties in de auto. Bottas band ging natuurlijk lek en we hadden zelf ook een dikke groef in de band. Dus daarom besloten we om te pitten en ook voor de snelste ronde te gaan' , vertelt Horner bij Sky Sports. 

De auto's zijn op Silverstone altijd wel kwetsbaar voor extra bandenslijtage. Toch denkt Horner dat ook brokstukken van eerdere incidenten mogelijk de parten speelden tijdens de races. 'Wanneer de banden een groef aan de binnenkant krijgen, zijn ze erg kwetsbaar. Op dat moment klappen de banden vrij gemakkelijk. Maar de oorzaak blijft gissen', vertelt Horner over de race. 

Groot buffer voor Mercedes

Wat betreft de prestaties van Mercedes is de teambaas van Red Bull ook duidelijk, Mercedes rijdt heel makkelijk weg en kan daarna 'ontspannen' het gat blijven managen.

'Uiteindelijk krijgen ze het voor elkaar dat ze een goed gat hebben om vervolgens de pace te managen. En je zag dat ze met de zorgen over de banden het rustiger aan deden. Maar uiteindelijk kunnen we alleen maar trots zijn. Max heeft het maximale eruit gehaald vandaag', aldus Horner. (Bron: Red Bull Content Pool/Getty Images)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws