Update VI | Hülkenberg komt in actie bij Racing Point na positieve test Perez Formule 1

Update VI | Hülkenberg komt in actie bij Racing Point na positieve test Perez

Door Rick Pasker 07 augustus 2020 | 09:59


Nico Hülkenberg zal ook volgend weekend in de auto van Sergio Pérez stappen. De Mexicaanse coureur mag door zijn positieve coronatest niet volgende week instappen, hij heeft van de FIA tien dagen quarantaine opgelegd gekregen.

Dat betekent dat Hülkenberg zich dus wederom mag opmaken voor een Grand Prix op het circuit van Silverstone. Het betekent een ware herkansing, de Duitse coureur kon de race vandaag niet starten vanwege motorproblemen. Volgende week staat hij dus aan de start van de 70th Anniversary Grand Prix. 

Wanneer Pérez na zijn tien dagen quarantaine geen klachten meer vertoont, zal hij weer instappen in de auto. Dat betekent dat de Mexicaan, die naar verluid geen symptomen heeft, weer in zal stappen bij de Grand Prix van Spanje op het Circuit de Catalunya. 

Update I 11:30u (03/08) | Onduidelijkheid om deelname Perez: 'Er zijn tegenstrijdige rapporten'

Otmar Szafnauer heeft geen duidelijkheid over of Sergio Perez wel of niet mag deelnemen aan de Grand Prix van het Zeventigjarig bestaan. Volgens Ted Kravitz heeft de FIA laten weten dat de Mexicaan niet mag deelnemen aankomend weekend, maar dat is bij Szafnauer nog niet bekend.

'Ik weet niet zeker of het vandaag de dag nog tien of zeven dagen in quarantaine is, er zijn tegenstrijdige rapporten', begint Szafnauer in gesprek met Motorsport.com. 'Maar we zullen begeleiding krijgen van de juiste mensen bij National Health England en zullen de adviezen opvolgen.'

De teambaas van Racing Point vervolgt: 'Zelfs als het maar een zevendaagse quarantaine is, moet hij nog steeds negatief testen volgens de COVID-gedragscode die de FIA ??heeft, dus we zullen proberen hem donderdag te laten testen. Als hij positief test, kan hij niet deelnemen', sluit Szafnauer af.

Update II 08.40u (05/08) | Hülkenberg op stand-by, Racing Point wacht op duidelijkheid

Nico Hülkenberg staat voorlopig op stand-by wat betreft een invalbeurt tijdens de Grand Prix van het Zeventigjarig bestaan. Er heerst onduidelijkheid over hoe lang Sergio Perez nog in isolatie moet verblijven, zoals hierboven beschreven. Teambaas Otmar Szafnauer wil duidelijkheid.

Sinds vorige week donderdag moeten mensen die positief testen op het coronavirus minimaal tien dagen in quarantaine verblijven, daar waar dat eerst zeven dagen was. Vorige week woensdag werd Perez' testuitslag als onduidelijk gezien, waarna op donderdag een definitief positieve uitslag volgde. De test op woensdag werd echter uitgevoerd door de FIA.

De regels van de Britse gezondheidsautoreiten zeggen echter dat een onduidelijke testuitslag ook als positief gezien wordt. Zodoende zou Perez woensdag officieel positief getest zijn en dus zouden ook de toen nog geldende quarantaineregels voor hem gelden. Daar heerst nog altijd onduidelijkheid over.

Teambaas Otmar Szafnauer wil in ieder geval weten waar het team, Perez en Hülkenberg aan toe zijn. Hij is duidelijk tegenover RaceFans.net. 'Als Checo nog altijd het virus in zijn systeem heeft, wil ik hem niet in de paddock zien. We hebben de plicht ons team en de rest van de paddock te beschermen.' 

Update III 11.08u (05/08) | Perez wordt donderdag opnieuw getest

Sergio Perez wordt donderdag opnieuw getest op het coronavirus, zo meldt journalist Albert Fabrega woensdag. Test de Mexicaan negatief, dan zit hij vrijdag tijdens de vrije trainingen, mits de Britse gezondheidsautoreiten akkoord gaan, weer in de Racing Point-bolide.

Perez moest de Grand Prix van Groot-Brittannië schieten omdat hij vorige week positief testte op het coronavirus. De coureur maakt het naar eigen zeggen goed en heeft, los van een hoofdpijntje, geen noemenswaardige coronaklachten gehad. (foto: Racing Point F1)

Update IV 13.25u (06/08) | Testuitslag Perez op zijn vroegst donderdagavond

De uitslag van de coronatest bij Sergio Perez zal niet eerder dan donderdagavond naar buiten gebracht worden. Donderdag wordt de coureur weer getest op het virus. Als de test positief blijkt te zijn, zal hij ook dit weekend niet mogen racen.

Will Buxton kreeg van Racing Point te horen dat ze donderdagavond of vrijdagochtend zullen verduidelijken hoe het met Perez gaat en wie er dit weekend het stoeltje naast Lance Stroll gaat bezetten.

Hülkenberg neemt wel de mediaverantwoordelijkheden op zich op de donderdag. Dat betekent echter niet dat hij dit weekend ook in de Racing Point zit.

Update V 15.40u (06/08) | Quarantaine voorbij voor Perez, negatieve uitslag is nodig

De verplichte quarantaineperiode van Sergio Perez zit er formeel op. Er heerste onduidelijkheid over of hij zeven dagen of tien dagen in quarantaine moest na zijn positieve coronatest, maar dat eerste was dus van toepassing op hem.

Dat betekent echter niet dat de Mexicaan zomaar in zijn bolide mag stappen voor de Grand Prix van het Zeventigjarig bestan. Daarvoor moet de FIA eerst akkoord gaan en dat gebeurt alleen al Perez officieel negatief test op het coronavirus bij zijn volgende test.

Update VI 15.40u (07/08) | Hülkenberg komt in actie bij Racing Point na positieve test Perez

Nico Hülkenberg komt toch in actie voor Racing Point in plaats van Sergio Perez. Er was een kans dat de Mexicaan weer kon racen tijdens de Grand Prix van het Zeventigjarig bestaan, maar een positieve test zorgt ervoor dat Perez een tweede weekend vanaf de zijlijn mag toekijken.

Afgelopen woensdag was er nog hoop bij het Britse team dat Perez toch nog in de auto zou kunnen stappen. Daarvoor was alleen een negatieve test op het coronavirus nodig. Nu zijn test positief is gebleken moet Perez weer terug in quarantaine. Wel gaf het team aan dat Perez zich zowel psychisch als lichamelijk 'goed' voelt.

Denk jij dat Max Verstappen de snelste is tijdens de Grand Prix van Groot Brittannië? Zet dan in en krijg 8,50 keer je inzet terug!

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

wg
2 Aug 2020 om 20:30

Bovendien is hij als hij asymptotisch is, tot 2 à 3 maanden besmettelijk. Dan lijkt met regelmaat blijven testen wel erg belangrijk.

Mvg, Wim

willem3
2 Aug 2020 om 20:17

Wel of geen klachten is niet waar het om gaat. Hij zal.opnieuw getest worden. Bij een positieve uitslag zal hij wederom in quarantaine moeten. Dat is het enige dat telt.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws