Wolff weet van gesprekken Vettel en Racing Point: 'Het is een geweldige deal voor ze' Formule 1

Wolff weet van gesprekken Vettel en Racing Point: 'Het is een geweldige deal voor ze'

Door Harry Verolme 03 augustus 2020 | 16:34


Een deal tussen Sebastian Vettel en het Formule 1-team van Racing Point lijkt aanstaande te zijn. Toto Wolff mag in zijn eigen team dan geen ruimte hebben voor de viervoudig wereldkampioen, de Mercedes-teambaas erkent dat Vettel een goede aanwinst is voor iedere renstal.

Wolff erkent ook op de hoogte te zijn dat er gesprekken worden gevoerd tussen beide partijen. 'Ik weet dat er onderhandelingen gaande zijn', zo wordt de Oostenrijker geciteerd door Motorsport.com. Vettel wordt al sinds de aankondiging van zijn aanstaande vertrek bij Scuderia Ferrari in verband gebracht met het team dat vanaf volgend jaar onder de vlag van Aston Martin zal rijden.

Maar wil Racing Point Vettel inderdaad vastleggen, dan zal het eerst afscheid moeten nemen van een van zijn coureurs – waarschijnlijk Sergio Perez, aangezien Lance Stroll de zoon is van hoofdinvesteerder Lawrence Stroll. Hoewel Perez een belangrijk onderdeel is van het team, denkt Wolff dat Vettel de met het coronavirus geïnfecteerde Mexicaan wel kan verplaatsen in het team. 'Duitsland is namelijk de op een na belangrijkste markt voor Aston Martin. De deal met Vettel zou geweldig zijn voor ze', besluit Wolff.

Overstap Vettel naar Racing Point lijkt in kannen en kruiken

De mogelijkheid dat Vettel op weg is naar het Formule 1-team van Racing Point lijkt met de dag aannemelijker te worden. Het vermoeden bestond zelfs dat Vettel afgelopen weekend al aangekondigd zou worden bij het team, maar zover kwam het niet. Sky Sports-reporter Ted Kravitz legde afgelopen weekend uit waarom. 'Omdat de COVID-19 test van Perez positief terugkwam en hij niet kon rijden, besloten ze daar vanaf te zien.'

'Dat zou het team Perez niet aan willen doen', vervolgt Kravitz. 'Het kan ook dat de deal nog niet helemaal rond was. Maar hoe dan ook is iedereen in de paddock ervan overtuigd dat Vettel volgend jaar in een groen of roze overall rijdt', besluit de reporter. De woorden van Kravitz wonnen aan kracht nadat Vettel en Stroll in de paddock samen werden gezien. (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws