Waarom mocht Hamilton de race uitrijden? 'Hij bracht niemand in gevaar' Formule 1

Waarom mocht Hamilton de race uitrijden? 'Hij bracht niemand in gevaar'

Door Harry Verolme 03 augustus 2020 | 18:47


Dat Lewis Hamilton de Grand Prix van Groot-Brittannië uitreed op drie banden, schoot bij sommigen in het verkeerde keelgat. Het is immers niet veilig om dat te doen. Robert Doornbos verklaart waarom de zesvoudig wereldkampioen niet bestraft werd voor zijn acties op het circuit van Silverstone.

'Antonio Giovinazzi kreeg op vrijdag een reprimande omdat hij te hard naar binnen kwam rijden', begint de analist van Ziggo Sport in een nieuwe aflevering van Crashen in de Keuken. 'Hij reed zijn auto aan stukken met zijn kapotte band, waardoor er allemaal brokstukken op de baan terechtkwamen. In die situatie was dat onnodig, want het was een vrije training, daarom zeiden de stewards er wat over', vervolgt Doornbos.

'Maar in het geval van Hamilton hoefden de stewards niet in te grijpen', legt de voormalig Formule 1-coureur uit. 'Het was de laatste ronde van de race, dus het was niet onnodig, want Lewis reed aan de leiding en wilde de finish halen. Daarnaast bracht hij niemand in gevaar, want hij reed vooraan helemaal in zijn eentje. Dan mag je hem gewoon naar de finish rijden. Dat weet ik duizend procent zeker', concludeert Doornbos. (Foto: Mercedes AMG F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws