Albers plaatst vraagtekens bij RB16: 'Misschien heeft Newey zijn beste tijd wel gehad' Formule 1

Albers plaatst vraagtekens bij RB16: 'Misschien heeft Newey zijn beste tijd wel gehad'

Door Harry Verolme 03 augustus 2020 | 19:38


Red Bull Racing roept ieder jaar weer dat het grote verbeteringen heeft aangebracht op de auto om voor het wereldkampioenschap te gaan. Maar ook in 2020 lijkt het team uit Oostenrijk wederom niet voor de titel te kunnen. Christijan Albers stelt dat hoofdontwerper Adrian Newey wel eens de oorzaak kan zijn.

In de ogen van de voormalig Formule 1-coureur kan het goed mogelijk zijn dat de Britse ontwerper overschat wordt. 'Waar is nu Adrian Newey?', vraagt Albers zich af in de F1-podcast van de Telegraaf. 'Ik hoor al jarenlang dat hij de beste ontwerper ter wereld is. Maar de wereld veranderd constant. Misschien heeft hij zijn beste tijd wel gehad.'

Albers is mede door de enorme voorsprong van Mercedes dit seizoen overtuigd dat er bij Red Bull iets niet in de haak is. 'Van de topteams is Mercedes de enige die echt vooruitgang boekt, dus iets doen ze goed daar. Ze hebben een goed team, de juiste mensen en de juiste teamgeest. En ze maken op dit moment ook nog eens de beste auto. Dat andere teams zoals Racing Point kunnen naderen, is geen goed teken. Red Bull had het vorig jaar eigenlijk beter voor elkaar dan nu', aldus Albers. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws