Update II | Beslissing over Racing Point wordt vrijdag verwacht Formule 1

Update II | Beslissing over Racing Point wordt vrijdag verwacht

Door Gino Haverkamp 05 augustus 2020 | 15:10


Na het Formule 1-team van Renault is nu ook Scuderia Ferrari in protest gegaan tegen het ontwerp van de Racing Point-auto van 2020. De RP20 toont te veel gelijkenissen met de W10 van Mercedes en daarover willen de beide teams meer weten. Ferrari en Renault vragen daarom om verduidelijking bij de FIA.

Ferrari heeft de FIA en directeuren van de Formule 1 aangeschreven om verduidelijking aan te vragen over het ontwerp van de RP20 van Racing Point, zo meldt The Race. De Italiaanse renstal wil met name weten hoe het mogelijk is dat Racing Point haar 2020-auto zoveel op de Mercedes van 2019 heeft laten kunnen lijken. Ferrari wijst daarbij op Appendix 6 van het sportief reglement, waarin staat dat teams alleen onderdelen mogen gebruiken die zij zelf hebben ontworpen.

De beslissing van Ferrari komt precies op tijd, want later deze week, op woensdag, zal er een verhoor komen over de remsleuven van de Racing Point-auto, naar aanleiding van een het protest van Renault. McLaren-teambaas Zak Brown liet eerder ook al weten niet blij te zijn met de bolide van Racing Point en noemde het 'niet in lijn met de geest van de Formule 1'.

Update 10.55u (05/08)| Stewards roepen Mercedes, Racing Point en Renault bijeen

Afgevaardigden van Mercedes, Racing Point en Renault moeten zich woensdagochtend om 12.30 uur (Nederlandse tijd) melden bij de stewards aangaande het protest van het Franse team tegen Racing Point. Alle partijen mogen hun verhaal doen.

Renault tekende na afloop van de Grands Prix van Stiermarken, Hongarije en Groot-Brittannië protest aan tegen de RP20 van Racing Point. Sommige onderdelen, waaronder de brake ducts, zouden op illegale wijze gekopieerd zijn van de Mercedes-bolide van 2019. Woensdag buigen de stewards zich over de zaak en wordt er een beslissing verwacht. 

Update II 15.10u (05/08) | Beslissing over Racing Point wordt vrijdag verwacht

Vrijdagochtend wordt een beslissing aangaande het protest van Renault tegen de legaliteit van de RP20-bolide van Racing Point verwacht. Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde journalist Albert Fabrega.

Woensdagmiddag meldden afgevaardigden van Mercedes, Racing Point en Renault zich bij de stewards van dienst om inhoudelijk over het protest te praten. Zij verlieten na zo'n 2,5 uur het gesprek en laten het nu aan de stewards over om een beslissing te maken. Die wordt vrijdagochtend, nog voor de eerste vrije training van de Grand Prix van het Zeventigjarigbestaan, verwacht. (foto: Racing Point F1)

 

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws