Hamilton wil vechten met Verstappen en Leclerc: 'Zo wil ik het kampioenschap niet winnen' Formule 1

Hamilton wil vechten met Verstappen en Leclerc: 'Zo wil ik het kampioenschap niet winnen'

Door Harry Verolme 03 augustus 2020 | 20:54


Lewis Hamilton oogt redelijk verveeld na zijn derde overwinning van 2020. De Britse coureur maakt een goede kans dit jaar zijn zevende wereldtitel te pakken, maar is teleurgesteld in de manier waarop het gebeurt.

'Dit is niet hoe ik mij het gevecht voor het kampioenschap had ingebeeld', zo wordt Hamilton geciteerd door Sky Sports. 'Dit is niet hoe ik de titel wil winnen, ik heb veel liever een heel goed gevecht met Max (Verstappen, red) en Charles (Leclerc, red.), dat is namelijk waar ik blij van wordt. Ik ben door en door een racer, dat is waar ik iedere morgen mijn bed voor uit kom.'

Hamilton hoopt dan ook dat het na de ingrijpende regelveranderingen van 2022 anders zal zijn. 'Het lijkt mij geweldig als het in de toekomst allemaal wat dichterbij elkaar zit', geeft de 35-jarige Brit toe. 'Maar het is ook niet mijn fout dat Mercedes het ongelooflijk goed heeft gedaan. Voor iedereen gelden dezelfde regels, wij hebben er gewoon het meeste uitgehaald. Het is niet onze schuld dat wij het minder spannend maken', concludeert Hamilton. (Foto: Mercedes AMG F1 Media)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

el mars
4 Aug 2020 om 02:21

Zeg dan tegen je teambaas dat ie Bottas inruilt voor Max. Als je durft.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws