Webber keihard: 'Hij heeft het over Verstappen, maar dat is uit het verleden' Formule 1

Webber keihard: 'Hij heeft het over Verstappen, maar dat is uit het verleden'

Door Gino Haverkamp 05 augustus 2020 | 09:25


Mark Webber is totaal niet te spreken over het rijgedrag van Romain Grosjean tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Fransman viel op met zijn agressieve manier van verdedigen en dat kan rekenen op kritiek van Webber.

Bij onder meer Carlos Sainz verdedigde Grosjean zijn positie door vlak voor de remzone van Copse, een bocht op Silverstone, van racelijn te switchen. Dat defensiewerk kan op hevige kritiek rekenen van collega-coureurs, zoals Daniel Ricciardo, maar ook van Webber, die denkt dat de coureur van Haas 'de regels van het wiel-aan-wiel racen niet begrijpt'.

Grosjean zelf stelt dat zijn acties legaal zijn, omdat hij genoeg ruimte laat voor zijn collega's. 'Dat doet hij ook', zegt Webber op Channel 4. 'Maar hij slingert op zo'n hoge snelheid heen en weer. Ik denk dat hij totaal niet snapt waar het wiel-aan-wiel-racen over gaat.'

De 34-jarige coureur wijst naar een serie acties van Max Verstappen, die rond 2016 ook vaak van racelijn veranderde in de remzone en daar nooit voor werd gestraft. Geen goede vergelijking volgens Webber. 'Hij heeft het over Verstappen, maar dat is uit het verleden. We zijn onderhand al veel verder. Hij zou juist de regels moeten weten als voorzitter van de Grand Prix Drivers’ Association.'

First lap nutcase

Webber en Grosjean hebben een historie. In 2012, het eerste volledige seizoen van laatstgenoemde in de Formule 1, was hij met enige regelmaat betrokken bij crashes in de openingsronde van een race. Nadat Webber op Suzuka het slachtoffer werd van roekeloos rijgedrag van de Fransman, uitte hij zijn woede op Grosjean door hem een 'first lap nutcase' te noemen. (foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Denk jij dat Max Verstappen de snelste is tijdens de Grand Prix van Groot Brittannië? Zet dan in en krijg 8,50 keer je inzet terug!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws