Leclerc: 'Moeten profiteren van de mogelijkheden die er gaan komen' Formule 1

Leclerc: 'Moeten profiteren van de mogelijkheden die er gaan komen'

Door Gino Haverkamp 05 augustus 2020 | 13:10


Ondanks dat Charles Leclerc derde werd in de Grand Prix van Groot-Brittannië, willen Leclerc en teamgenoot Sebastian Vettel zich geen illusies maken voor de Grand Prix van het Zeventigjarig bestaan op hetzelfde circuit. De Ferrari is nog altijd niet snel genoeg, maar er is wel een stijgende lijn zichtbaar.

Vettel kende een erg lastig eerste weekend op Silverstone. Hij werd slechts tiende in de race en maakte in de vrijdagtrainingen amper kilometers door technisch malheur. Dat de volgende race op hetzelfde circuit verreden wordt, komt wat hem betreft goed uit. 'Het geeft een goede kans om weer het goede gevoel te krijgen', zegt hij in een voorbeschouwing op de Grand Prix van het Zeventigjarig bestaan.

'Op de vrijdag kunnen we alle data die we het afgelopen weekend vergaard hebben en dat gaat ons helpen met het focussen op het beter begrijpen van de SF1000', besluit de viervoudig wereldkampioen.

Leclerc: 'Podium is enorme boost voor het team'

Voor Leclerc ging de Britse Grand Prix veel beter. De Monegask kwalificeerde zich als vierde, hield die positie vast tijdens de race en mocht zelfs naar het podium nadat Valtteri Bottas in de slotfase van de wedstrijd een klapband kreeg. Het resultaat doet Leclerc goed, maar tegelijkertijd weet hij dat er nog genoeg moet gebeuren. 'We zijn gelukkig op Silverstone, een circuit waar het altijd leuk is om te rijden. Het podium is een enorme boost voor het team geweest.'

'Het werk van verleden week vormt een goed startpunt voor dit weekend', vervolgt de 22-jarige coureur. 'Al heeft iedere race haar eigen verhaal natuurlijk.' Leclerd gaat naar eigen zeggen in ieder geval door met waar hij vorige week gebleven was. 'We moeten geen fouten maken en profiteren van de mogelijkheden die er geheid gaan komen.' (foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws