Update II | Weersverwachting GP Silverstone: kurkdroge race verwacht Formule 1

Update II | Weersverwachting GP Silverstone: kurkdroge race verwacht

Door Gino Haverkamp 09 augustus 2020 | 09:45


Groot-Brittannië, het land waar het vaker regent dan niet, zo zegt men meestal. Die vlieger lijkt echter niet op te gaan voor de Grand Prix van het Zeventigjarig bestaan. De weersverwachtingen zijn on-Brits: warm en droog.

Het weerbeeld lijkt heel erg op die van de Grand Prix van Groot-Brittannië van vorige week, eveneens verreden op Silverstone. De vrije trainingen van de Grand Prix van het Zeventigjarig bestaan worden, als we mogen uitgaan van WeerOnline, wederom onder erg warme omstandigheden afgewerkt. Het wordt kurkdroog op Silverstone en op het hoogtepunt is het 32 graden op het circuit.

Op de zaterdag en de zondag zien we eenzelfde soort beeld, al is het wel wat minder warm tijdens de sessies die er echt om doen. Tijdens de kwalificatie is het ongeveer 28 graden en als zondag de lichten uitgaan is het zo'n 26 graden. Voor de race wordt nog wel een neerslagkans van dertig procent gegeven, maar het is vaker gebeurd dat dit percentage gedurende de week lager wordt. 

Update 11.05u (06/08) | Verspreide regenbuien op zondag

De wisselvalligheid van het Britse weer wordt wederom onderstreept: uit het niets worden er regenbuien verwacht op zondag tijdens de race. Waar het op vrijdag en zaterdag droog en warm lijkt te worden, staat er bijna 50% regenkans op de planning voor de Grand Prix.

Vooral in de nacht en avond van de zondag zou het moeten gaan regen op het Silverstone-circuit. De kans dat de buien langstrekken zonder het circuit te raken blijft echter aannemelijk: ook op maandag en dinsdag wordt er geen regen verwacht. 

Update II 09:45u (09/08) | Weersverwachting GP Silverstone: kurkdroge race verwacht

De Grand Prix van het Zeventigjarig bestaan lijkt vrijwel zeker onder droge omstandigheden verreden te worden. De kans op een regenbui op de zondag wordt op nagenoeg nul geschat, terwijl de temperaturen rond de start van de wedstrijd erg hoog geschat worden.

Op het hoogtepunt is het zo'n 29 á 30 graden op Silverstone, erg warme omstandigheden voor Groot-Brittannië. De zon schijnt volop en de kans op regen is minimaal. (foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws