Leclerc legt niet knielen uit: 'Veel protesten worden geassocieerd met geweld' Formule 1

Leclerc legt niet knielen uit: 'Veel protesten worden geassocieerd met geweld'

Door Gino Haverkamp 05 augustus 2020 | 16:55


Dat Charles Leclerc liever niet knielt tijdens de ceremonies tegen racisme komt voort uit de associatie die het symbool heeft met geweld. In gesprek met La Gazzetta dello Sport legt de jonge Monegask zijn standpunt nader uit.

Leclerc benadrukt tegen racisme te zijn, maar wil liever op zijn eigen manier een steentje bijdragen aan het anti-racisme-debat. 'Ik ben blij dat de Formule 1 haar platform gebruikt om te laten zien wat het juiste is', vertelt hij. 'Maar ik wil dat niet doen (knielen, red.) omdat veel protesten over de gehele wereld geassocieerd worden met geweld. Ik accepteer geen geweld', legt de Ferrari-coureur uit.

Daarmee doelt Leclerc op geweldsuitbarstingen tijdens protesten in voornamelijk de Verenigde Staten. Aan het begin van de reeks anti-racismeprotesten werd er veel geplunderd en gesloopt in steden.

Leclerc baalt er van dat er mensen zijn die misbruik maken van de goed bedoelde protesten, ook politici. 'Ik vind het maar niets dat een burgelijk protest wordt gebruikt door de politiek.' Daarom houdt hij het bij zijn eigen manier. 'Ik doe het shirt (waar 'end racism' op staat, red.) en sta in lijn met de andere coureurs.' (foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws