Walker plaatst Hamilton boven Schumacher, Senna: 'Hij haalde nooit omstreden acties uit' Formule 1

Walker plaatst Hamilton boven Schumacher, Senna: 'Hij haalde nooit omstreden acties uit'

Door Harry Verolme 05 augustus 2020 | 18:46


Statistieken vertellen niet altijd het hele verhaal, ook in de Formule 1. Dat Lewis Hamilton hard op weg is alle records te breken, is volgens de legendarische F1-commentator Murray Walker dan ook maar deels de reden dat de Britse coureur de allergrootste F1-coureur genoemd mag worden.

In de podcast In The Fast Lane legt Walker uit waarom hij er sindskort zo over denkt. 'Persoonlijk heb ik Juan Manuel Fangio altijd de grootste genoemd, maar binnenkort zal ik Hamilton op zijn plaats moeten zetten. Hamilton heeft nu al veel meer polepositions dan Michael Schumacher en hij kan nog enkele jaren door. Qua statistieken wordt hij dus hoogstwaarschijnlijk de allergrootste F1-coureur', begint Walker.

Maar het is vanwege een belangrijke eigenschap van Hamilton dat hij in de ogen van de 96-jarige Walker boven alle andere F1-kampioenen komt te staan. 'Hamilton heeft altijd netjes gereden. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Schumacher en ook Ayrton Senna, die in hun carrière meermaals omstreden acties uithaalden op de baan. Hamilton is niet alleen ongelooflijk getalenteerd, hij is ook ontzettend aardig', concludeert Walker. (Foto: Mercedes AMG F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws