Hoe kon Ferrari weer competitief zijn op Silverstone? Formule 1

Hoe kon Ferrari weer competitief zijn op Silverstone?

Door Harry Verolme 05 augustus 2020 | 19:21


Het Formule 1-team van Ferrari kent een van zijn slechtste seizoenen in jaren. Maar op het circuit van Silverstone leek de Italiaanse renstal weer iets van zijn oude vorm terug te hebben gevonden. Voormalig technisch directeur Gary Anderson analyseert de plotselinge piek van de Scuderia.

'Het lijkt erop dat Ferrari dit seizoen de verkeerde kant op is gegaan qua ontwikkeling', begint Anderson in zijn podcast. 'Ze verloren voor het 2020-seizoen motorvermogen en daarmee ook snelheid. Dan moet je een compromis maken om de auto alsnog competitief te maken. Het maakt niet uit wat voor auto je hebt, je moet het beste maken met hetgeen je op dat moment in handen hebt', stelt de Britse ingenieur.

Bij de Grand Prix van Groot-Brittannië slaagde Ferrari erin het recept voor succes enigszins op orde te krijgen. 'Om een Grand Prix te winnen moet je een sterke motor hebben, een goed chassis en gedurende het weekend geen fouten maken. Dat deed Ferrari dit seizoen niet eerder. Maar op Silverstone was het anders, daar sloot het een compromis en daar profiteerde het van. Ferrari kreeg het voor elkaar een betere balans te vinden, waardoor (Charles, red.) Leclerc in staat was een podium te pakken toen het misging met (Valtteri, red.) Bottas.'

Aanpassingen aan SF1000 Leclerc wierpen vruchten af

Anderson zag dat de veranderingen die Ferrari aanbracht op de SF1000 van Leclerc hun vruchten afwierpen op Silverstone. 'Aan de auto van Leclerc was te zien dat Ferrari met minder achtervleugel reed, daardoor kon hij ondanks een gebrek aan motorvermogen beter meekomen op de rechte stukken. Ferrari had het hele pakket van de auto beter voor elkaar op Silverstone', concludeert de ontwerper van de Jordan 191. (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws