Wolff overtuigd van 'monsterpakket' Mercedes: 'Beste auto die we ooit hebben gehad' Formule 1

Wolff overtuigd van 'monsterpakket' Mercedes: 'Beste auto die we ooit hebben gehad'

Door Harry Verolme 05 augustus 2020 | 20:43


Mercedes kan het Formule 1-seizoen van 2020 bijna niet beter zijn begonnen. De Duitse renstal scoorde vier overwinningen op rij en lijkt met afstand de beste auto van het veld te hebben. Teambaas Toto Wolff is dan ook tevreden met hoe het momenteel gaat met Mercedes.

Mercedes won ook afgelopen weekend weer op het circuit van Silverstone. Hoewel een paniekerige slotfase bijna roet in het eten gooien voor winnaar Lewis Hamilton, die met drie hele banden over de finish kwam, is de W11 van Mercedes duidelijk een razendsnelle auto. Dit ziet ook Wolff. 'Onze auto en krachtbron vormen een monsterpakket. Het is misschien wel de beste auto die we ooit hebben gehad', zegt de teambaas tegen OE24.

Het zijn echter momenten als het plotselinge falen van banden en mogelijke andere onverwachtse problemen waardoor Wolff niet al van een zevende constructeurstitel voor Mercedes wil uitgaan. 'We hebben nog altijd ruimte voor verbetering, bijvoorbeeld op gebied van betrouwbaarheid. Daarom denken we nog niet veilig te zijn. En besef dat we pas een handvol races achter de rug hebben. Vergeet niet dat Red Bull altijd heel sterk is tegen het einde van het jaar', aldus Wolff.

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

F1-fan
6 Aug 2020 om 08:54

Mercedes is weer Vanaf de start spot on. Inmiddels hebben zij het beste chassis (snelste in de langzame en snelle bochten), de beste motor en ook nog een systeem (DAS) om de banden op temperatuur te krijgen. Echt Duits vakwerk!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws