Horner: 'We zitten gemiddeld drie tot vier tienden achter Mercedes' Formule 1

Horner: 'We zitten gemiddeld drie tot vier tienden achter Mercedes'

Door Gino Haverkamp 06 augustus 2020 | 08:25


Christian Horner heeft een wat beter beeld van hoe groot de achterstand van Red Bull Racing op Mercedes is. Het geeft het team een duidelijk doel in de missie het gat te dichten, zo verzekert de teambaas van de Oostenrijkse renstal in gesprek met RaceFans.net.

Horner heeft een idee hoe groot de achterstand op Mercedes in tijd (per ronde) is, maar houdt er rekening mee dat er wat variabelen meespelen. 'Ik weet zeker dat ze op momenten de race controleerden', zegt de Brit over de snelheid van Mercedes tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. 'Maar we hebben een goede indicatie van wat ze aan het doen zijn.'

'We zitten gemiddeld ongeveer drie tienden tot vier tienden achter ze (in de race, red.). Voor ons dus de uitdaging dat gaat kleiner te maken, vooral op locaties als deze (Silverstone, red.)', vervolgt Horner.

Gat in kwalificatie is groter

Het gat in de kwalificatie tussen Mercedes en Red Bull is echter veel groter dan die drie à vier tienden. Vorig weekend moest Max Verstappen ruim een seconde toegeven op polesitter Lewis Hamilton. 'Dat is iets wat we proberen te begrijpen', zegt Horner daarover. 'Mercedes heeft over één ronde gezien een erg goede snelheid. Hoe ze stap voor stap opschakelen tussen de sessies, is bijzonder. We gaan kijken waar dat vandaan komt.' (foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

F1-fan
6 Aug 2020 om 08:49

Honda levert meer vermogen. Toch is de Red Bull langzamer dan vorig jaar. Het chassis heeft teveel onbalans. Als Red Bull dit snel weet op te lossen dan zouden ze zomaar 3 à 4 tienden kunnen winnen.

Daarnaast kun je merken dat het DAS systeem van Mercedes zijn voordelen heeft in de kwalificatie en de eerste rondes. Het scheelt misschien wel zo’n 2 à 3 tienden.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws