La Gazzetta dello Sport komt met details over Vettel-transfer naar Aston Martin Formule 1

La Gazzetta dello Sport komt met details over Vettel-transfer naar Aston Martin

Door Gino Haverkamp 06 augustus 2020 | 09:35


La Gazzetta dello Sport weet meer details te melden over de mogelijke overstap van Sebastian Vettel naar Racing Point, volgend jaar Aston Martin, en diens rol bij het team. Vettels Duitse nationaliteit zou een groot voordeel zijn voor het team.

Oorspronkelijk zou de transfer van Vettel na de Grand Prix van het Zeventigjarig bestaan wereldkundig gemaakt worden, maar doordat Sergio Perez vorige week positief testte op het coronavirus, is dat uitgesteld. De Mexicaan moet hoogstwaarschijnlijk plaatsmaken voor Vettel, maar door de situatie rondom hem zijn gesprekken over zijn toekomst naar de lange baan verschoven.

Los van zijn kwaliteiten zou Vettel ook commercieel behoorlijk interessant zijn voor Aston Martin, dat nu nog Racing Point is. De viervoudig wereldkampioen komt uit Duitsland en dat is de tweede belangrijkste afzetmarkt voor het merk Aston Martin. De bedoeling is dat Vettel als het gezicht van Aston Martin neergezet wordt in dat land. Zodoende hoopt het automerk meer wagens te kunnen verkopen.

Stroll blijft, Perez vertrekt

Wanneer de transfer wereldkundig gemaakt wordt, is vooralsnog niet bekend. Dat is afhankelijk van de situatie rondom Perez, van wie het nog niet zeker is of hij op tijd uit quarantaine mag komen om te racen dit weekend. Lance Stroll lijkt in ieder geval aan te blijven bij het team, dat eigendom is van zijn vader Lawrence Stroll. (foto: 

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

smoky.tony
6 Aug 2020 om 13:32

Ik plaats ook geen reactie omdat ik anders toch teveel zeg. Verdomme nu heb ik het nog gedaan.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws