Ferrari: 'We zijn niet het derde team' Formule 1

Ferrari: 'We zijn niet het derde team'

Door Gino Haverkamp 06 augustus 2020 | 11:10


Ondanks wat upgrades vorig weekend, is Ferrari zeker niet het derde snelste team in de Formule 1. Dat stelt teambaas Mattia Binotto in gesprek met Motorsport.com. Red Bull Racing en Mercedes zijn volgens hem duidelijk sneller, maar het gat met de andere teams is minimaal.

'Hier (op Silverstone, red.) reden we met een pakket geschikt voor lage downforce, wat ons een paar tienden opleverde', zegt Binotto. 'Maar ik denk dat het erg dichtbij elkaar zit. Er zijn races waar het allemaal erg dichtbij elkaar ligt, maar er zullen ook wedstrijden komen waarin wij voorop rijden (op de teams uit het middenveld, red.)', vervolgt de Italiaan. 'Het is onze taak de auto te verbeteren.'

Ondanks dat de SF1000 één van de matigste Ferrari's van de laatste jaren is, pakte Charles Leclerc, met wat fortuin, twee podiums in vier races. 'Ik denk dat we met Charles het meeste potentieel uit de auto hebben gehaald', stelt Binotto vast. Dat is geen diskwalificatie voor Sebastian Vettel, benadrukt hij. De Duitser had veel pech in de trainingen en kon amper nuttige kilometers maken.

'We kunnen niet blij zijn met de betrouwbaarheidsproblemen op de vrijdag. Dat hielp Sebastian niet. Het weekend was over het algemeen gezien niet perfect voor ons', besluit Binotto. (foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws