FIA verandert 2021-regels om herhaling Racing Point te voorkomen Formule 1

FIA verandert 2021-regels om herhaling Racing Point te voorkomen

Door Gino Haverkamp 07 augustus 2020 | 13:30


De FIA wil de regelgeving van 2021 aanpassen om een volgende 'Racing Point-discussie' te voorkomen. Dat meldt Nikolas Tombazis, die bij de FIA gaat over de technische zaken omtrent formuleauto's, aan MotorsportWeek.

Racing Point heeft op basis van foto's van de 2019-Mercedes een groot aantal dingen van die auto gekopieerd en toegepast op de RP20 van dit jaar. Volgens Renault is dat illegaal en dat vindt de FIA ook. Voor volgend jaar gaat de regelgeving op schop om een soortgelijk scenario te voorkomen.

'Dit is niet waar de Formule 1 naar toe moet. We willen volgend jaar geen acht of tien Mercedes-kopieën op de grid', zegt Tombazis. 'We willen niet dat dit de norm wordt.'

De FIA gaat op de 'zeer korte termijn' een aantal regels invoeren die gaan voorkomen dat RP20-achtige kopieën de norm worden. 'Het weerhoudt teams ervan hele auto's te kopiëren op basis van uitgebreide foto's, zoals Racing Point dat gedaan heeft', legt Tombazis uit. 'We accepteren nog steeds dat sommige onderdelen overgenomen kunnen worden, maar we willen niet dat auto's fundamentale kopieën worden van andere auto's.' (foto: Racing Point F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws