Wolff: 'Eén van onze concurrenten scande met een 3D-camera onze auto's' Formule 1

Wolff: 'Eén van onze concurrenten scande met een 3D-camera onze auto's'

Door Gino Haverkamp 07 augustus 2020 | 15:15


Volgens Toto Wolff heeft een rivaal van Mercedes vorig jaar geprobeerd het team heeft bespioneerd met een 3D-camera. Hij zegt niet welk team dat gedaan heeft, maar waarschijnlijk gaat het over of Ferrari of Red Bull Racing. Die twee teams waren vorig jaar de grootste uitdagers van Mercedes.

'Vorig jaar zagen we een aantal keer dat één van onze grootste concurrenten met een 3D-camera onze auto's scande, zowel binnen als buiten de garage', onthult Wolff na afloop van de eerste vrije training van de Grand Prix van het Zeventigjarig bestaan. Hij wil niet zeggen welk team dit deed.

'Ik kan niet zeggen wie het was', maar het was vrij duidelijk', vervolgt de teambaas van Mercedes. 'Als je het op de computer aansluit, heb je alles. Deze technologie bestaat gewoon en er is niets dat het verbiedt', besluit Wolff, die graag ziet dat dit soort zaken verboden worden.

Het onderwerp werd aangehaald vanwege de discussie die is ontstaan over de RP20 van Racing Point. Die is door de FIA illegaal bevonden, omdat de auto een aantal onderdelen van de Mercedes W10 van 2019 heeft gekopieerd. (foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws