Update II | Opvallend: ook Williams in beroep tegen Racing Point Formule 1

Update II | Opvallend: ook Williams in beroep tegen Racing Point

Door Harry Verolme 08 augustus 2020 | 11:15


Het Formule 1-team van Ferrari heeft officieel aangekondigd dat het van plan is om in beroep te gaan tegen de straf die is opgelegd tegen Racing Point. In de ogen van de Italiaanse renstal zijn de sancties niet hoog genoeg.

Dit laat Scuderia Ferrari weten in een statement. De Italianen zijn niet te spreken over het feit dat Racing Point wegkomt met een geldboete van 400.000 euro en het 15 WK-punten verliest, maar het dezelfde auto mag blijven gebruiken. Nu Ferrari heeft aangegeven om in beroep te willen gaan tegen de uitspraak van de FIA in de zaak omtrent het kopieergedrag van Racing Point, heeft de renstal 96 uur om officieel in beroep te gaan.

Ferrari is niet het enige F1-team dat de straf voor Racing Point niet hoog genoeg vindt. Teambazen van verschillende andere teams spraken vrijdag al hun onvrede uit over de uitspraak. RaceFans schrijft dat het uit betrouwbare bronnen heeft vernomen dat in ieder geval Renault en ook McLaren in beroep willen gaan. 

Update I 22:50u (07/08) | Renault en McLaren met Ferrari in beroep tegen Racing Point

Inmiddels hebben ook de Formule 1-teams van Renault en McLaren hun intentie openbaar gemaakt om in beroep te gaan tegen de uitspraak van de FIA in de zaak rondom Racing Point. Daarmee volgen de beide teams Scuderia Ferrari, die eerder op de avond al met de aankondiging kwam.

Nadat er eerder al geruchten rondgingen dat Renault en McLaren het voorbeeld van Ferrari wilden volgen, hebben de beide teams inmiddels daad bij woord gevoegd. Door aan te geven in beroep te willen gaan, hebben de teams 96 uur de tijd om daadwerkelijk formeel in beroep te gaan tegen de uitspraak van de FIA in de zaak tegen Racing Point.

Bovenstaande F1-teams zijn niet te spreken over het feit dat Racing Point schuldig is bevonden aan het kopiëren van Mercedes-onderdelen, maar er geen grotere sanctie komt dan een geldboete van 400.000 euro en het aftrekken van 15 WK-punten.

(Foto: Ferrari F1 Media)

Update II 11:11u (08/08) | Opvallend: ook Williams in beroep tegen Racing Point

Naast Racing Point zelf, Ferrari, Williams, Renault en McLaren heeft ook Williams bij de FIA laten weten dat het in beroep gaat tegen de sanctie voor Racing Point. Met dat nieuws komt Will Buxton, op basis van een woordvoerder van de FIA. De renstal werd vrijdag bestraft voor het kopiëren van de luchtinlaat bij de remmen van Mercedes. Het beroep van Williams is opvallend, gezien de link die er is met Mercedes. 

Racing Point en Williams maken beide gebruik van de krachtbron van Mercedes. Daarnaast rijdt George Russell, een Mercedes-coureur, bij Williams. Claire Williams (teambaas Williams) heeft lange tijd gezegd dat de Formule 1 een kampioenschap moet zijn voor constructeurs en dat teams zelf onderdelen moeten ontwikkelen. Dat lijkt nu ook naar voren te komen uit het protest bij de FIA. 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws