Update | Geen gridstraf voor Vettel na motorwissel Formule 1

Update | Geen gridstraf voor Vettel na motorwissel

Door Harry Verolme 08 augustus 2020 | 11:48


Sebastian Vettel zit in een lastig parket. Na een teleurstellend eerste optreden op Silverstone is de Duitser één week later wat positiever, maar tegelijkertijd ziet hij dat Ferrari nog een hele weg te gaan heeft voordat het weer vooraan mee kan doen.

Dit laat de viervoudig wereldkampioen weten in een reactie na de tweede vrije training. 'We hebben vandaag wat nieuwe dingen geprobeerd om de auto te verbeteren. Over het algemeen ben ik meer tevreden dan vorige week, maar we zijn nog niet heel competitief op dit moment. We moeten daarom naar de data kijken om te zien waar we nog iets kunnen verbeteren.'

Vettel had net als een aantal andere coureurs moeite om de zachtere banden onder de knie te krijgen. 'De softband is de eerste ronde snel, maar daarna wordt het lastig. We proberen daarom de hardere compounds te sparen voor de race. Maar dat maakt het lastiger om uit te vinden waar we staan wat betreft de kwalificatie', denkt de Duitser.

Ferrari-motor begaf het opeens

Tegen het einde van de tweede vrije training viel Vettel plotseling stil met een technisch probleem. De Ferrari-coureur werd er zelf door verrast. 'Dat probleem kwam echt uit het niets. We gaan uitzoeken waardoor het is gekomen, maar het zal even duren voordat we de oorzaak vinden. De motor moet namelijk naar Maranello voor analyse.'

Update 11.45u (08/08) | Geen gridstraf voor Vettel na motorwissel

Sebastian Vettel krijgt geen gridstraf voor het verwisselen van zijn krachtbron. Na het stilvallen tijdens de tweede vrije training voorafgaande de Grand Prix van het Zeventig jarig bestaan, moest zijn krachtbron opgestuurd worden naar Maranello.

Een nieuwe krachtbron moest dus worden geïnstalleerd in de  SF1000 van de viervoudig wereldkampioen, zo meldt journalist Albert Fabrega vanuit Silverstone. Het is nog onduidelijk wat er precies fout ging met de oude krachtbron, dit wordt in de Ferrari-fabriek onderzocht. (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws