Pirelli wast handen in onschuld: 'Zachtere banden op aanvraag van de FIA' Formule 1

Pirelli wast handen in onschuld: 'Zachtere banden op aanvraag van de FIA'

Door Harry Verolme 07 augustus 2020 | 23:47


Negatieve reacties van verschillende Formule 1-coureurs over de bandenselectie voor dit Grand Prix-weekend schieten bij Pirelli in het verkeerde keelgat. Dit laat Mario Isola, hoofd van Pirelli's motorsportafdeling, weten na de vrijdagsessies op het circuit van Silverstone.

'Ik begrijp de opmerkingen van de coureurs over het rubber', zo wordt Isola geciteerd door RaceFans. 'Zij willen immers kunnen pushen op de banden die ze hebben. Het laatste wat ze willen is constant de banden managen.' Dit is wel wat de F1-coureurs op Silverstone moeten doen. De baan is in combinatie met de hitte dermate veeleisend dat het dit weekend zachtere Pirelli-rubber het niet zo lang uithoudt als vorige week.

Maar Isola wil dat de teams en coureurs begrijpen dat de beslissing niet is gemaakt door Pirelli. 'Het was namelijk een vraag van de FIA en de FOM, in een poging om de show spannender te maken voor de kijkers. Door andere banden te gebruiken dan bij de eerste race op Silverstone, komt er mogelijk een andere uitkomst van de race.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws