Hülkenberg weer de oude: 'Ik heb vertrouwen in de auto, dat brengt snelheid' Formule 1

Hülkenberg weer de oude: 'Ik heb vertrouwen in de auto, dat brengt snelheid'

Door Harry Verolme 08 augustus 2020 | 00:11


Nico Hülkenberg heeft zijn snelheid teruggevonden. Na vorige week zijn meerdere te moeten erkennen in teamgenoot Lance Stroll, kon de Duitser in de vrijdagsessies voor het tweede Grand Prix-weekend op Silverstone goed meekomen. Na de vrije trainingen verklaart de Racing Point-coureur zijn progressie.

'Ik voel veel meer vertrouwen in de auto', legt de 'Hulk' uit. 'Het heeft mij geholpen dat ik de afgelopen week veel tijd heb kunnen doorbrengen in de simulator om mijzelf voor te bereiden op het weekend. Ik ben ook meer bekend met het team nu en hoe alles werkt, dat helpt natuurlijk ook', aldus de Duitse F1-coureur.

Hülkenberg, die door Racing Point teruggehaald werd omdat de met het coronavirus besmette Sergio Perez niet mocht rijden, voelt zich inmiddels goed op zijn plaats. 'Het voelde als een gewone vrijdag. En ik kon vrij snel meer uit de auto halen dan vorige week, dus dat is heel positief. Daarnaast kon ik wat dingen uitproberen met de afstelling, waardoor ik mij nog beter voelde in de auto', besluit Hülkenberg.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws