Analyse vrije trainingen: Mercedes opnieuw te kloppen team; verschil gigantisch Formule 1

Analyse vrije trainingen: Mercedes opnieuw te kloppen team; verschil gigantisch

Door Joris Verwijst 08 augustus 2020 | 08:28


Mercedes gaat opnieuw een dominant weekend op het circuit van Silverstone tegemoet. Dat wordt duidelijk uit de analyse van de eerste twee vrije trainingen, waarin Lewis Hamilton en Valtteri Bottas opnieuw de te kloppen mannen bleken. Red Bull Racing lijkt opnieuw het tweede team te zijn. 

Met name over één rondje is het verschil fors. Op basis van de tijdenlijsten is het verschil tussen Mercedes enerzijds en Red Bull anderzijds 0,8 seconden per rondje, maar daar is het verschil in brandstof nog niet in meegerekend. Doe je dat wel, dat komt er een verschil van 0,9 seconden per rondje boven als het gaat om de kwalificatiepace. 

In de race zit Red Bull er dichterbij, maar het gat blijft groot. De Red Bull doet gemiddeld 0,7 seconden langer over hetzelfde rondje als de Mercedessen. Racing Point is 1,3 seconden langzamer, Ferrari volgt op 1,4 seconden van de constructeurskampioen. Ook is de gemiddelde snelheid en het bijbehorende tijdverlies in de bochten bekeken. 

Bochten vallen Red Bull zwaar

Wat daar opvalt, is dat Red Bull in de langzaamste bochten bijna vier tienden van een seconde verliest. In de medium speed bochten gaat het om 0,05 seconden en in de high speed bochten bedraagt het verschil met Mercedes zo'n 0,3 seconden. Eerder keken we ook al naar de longrun analyse van Auto, Motor und Sport. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws