Marko laakt FIA-uitspraak en hoopte op duidelijkheid omtrent kopie RB16 Formule 1

Marko laakt FIA-uitspraak en hoopte op duidelijkheid omtrent kopie RB16

Door Joris Verwijst 08 augustus 2020 | 10:19


Helmut Marko heeft zaterdag van zich laten horen inzake het geschil van Racing Point en de FIA. De sportief directeur van Red Bull Racing noemt het verdict van de FIA onduidelijk. Vrijdag kwam naar buiten dat Racing Point een boete van €400.000 krijgt, alsmede de aftrek van 15 WK-punten in het constructeurskampioenschap. Het team zou de luchtinlaat bij de remmen hebben gekopieerd van Mercedes

'Het verdict van de FIA roept meer vragen op dan er worden beantwoord', geeft Marko aan in gesprek met Motorsport-Magazin. Volgens het artikel hoopte Red Bull op algemene regels, waardoor ook duidelijk zou worden in welke mate zusterteam AlphaTauri komend seizoen de RB16 mag kopiëren. Dat valt echter niet te lezen in het verdict. Het gaat voornamelijk over de specifieke zaak van Racing Point. 

De FIA wil de huidige zaak opnemen in de regelgeving voor 2021. Daarbij is haast geboden, want de teams zijn logischerwijs al bezig met de ontwikkeling van de bolides voor volgend jaar. 'Dan moeten ze dat snel doen', doelt Marko op het aanpassen van de regelgeving door de FIA.' Nikolas Tombazis, de technisch directeur van de FIA, geeft aan dat hij niet kan aangeven op wat voor manier de huidige zaak in de regels wordt verwerkt. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws