Verstappen over band met vader: 'Natuurlijk dacht ik wel eens: dit is best hard' Formule 1

Verstappen over band met vader: 'Natuurlijk dacht ik wel eens: dit is best hard'

Door Marnik Kok 08 augustus 2020 | 10:29


Max Verstappen heeft 'een harde leerschool' gehad bij zijn vader, maar uiteindelijk een hele goede. De Nederlander praat bij De Telegraaf over de band met vader Jos, die hem heeft gebracht waar hij nu is.

'Ik denk dat iedereen zo op zou moeten groeien', verklaart Verstappen over zijn vader. Jos voedde zijn zoon op en deelde van jongs af aan zijn race-ervaring: 'Natuurlijk zaten er wel eens dagen tussen dat ik dacht: dit is best wel hard', vindt Verstappen, die toch tevreden terug kan blikken. 'Nu ben ik blij dat die dagen er zijn geweest.'

De opvoeding van zijn vader werpt dan ook zijn vruchten af: 'Ik heb nooit druk gevoeld', geeft de Limburger toe. Ook al vindt de coureur eigenlijk alleen een overwinning interessant, hij kreeg nooit opgelegd dat hij móést winnen bij een race. 'Nee, ik moest mijn best doen. Als ik dan tweede werd, dan was dat zo.'

Verstappen: 'Niets maakt mij nog nerveus'

Niet iedereen was het altijd eens met de manier hoe Jos omging met zijn zoon. Dat maakt voor de Red Bull-coureur allemaal niet zo uit. 'Als mensen boos worden dat ze verhalen horen, dan moeten ze het verhaal misschien maar niet lezen', vindt hij, doelende op 2012, toen Verstappen een week lang werd genegeerd door zijn vader na een kartwedstrijd in Italië.

Toch zijn dat juist de dingen geweest waardoor de Nederlander nu een ijzersterke coureur is. Hij vindt dat niemand hem nog wat kan maken: 'Ik heb zo veel dingen meegemaakt dat niets mij nog nerveus maakt.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

 

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

johnnybgood
9 Aug 2020 om 15:11

nee hy heeft geen winnende auto nodig,een gelijkwaardige,de rest doet de brave borst zelf !!!!

Joko1972
9 Aug 2020 om 13:51

Hij is Senna materiaal, nu nog een winnende auto.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws