'Red Bull komt met nieuwe achtervleugel en opvallende innovatie in jacht op Mercedes' Formule 1

'Red Bull komt met nieuwe achtervleugel en opvallende innovatie in jacht op Mercedes'

Door Joris Verwijst 08 augustus 2020 | 10:33


Bij Red Bull Racing heeft men de tweestrijd met Mercedes nog allesbehalve opgegeven. Voor de tweede opeenvolgende Grand Prix op het circuit van Silverstone heeft men, onder leiding van Adrian Newey, diverse aerodynamische updates doorgevoerd. Dat meldt Motorsport Italia

Zo zou er onder meer een nieuwe achtervleugel ontwikkeld zijn. Met de vleugel moet het gebrek aan PK's van de Honda-krachtbron ten opzichte van die van Mercedes deels gecompenseerd worden, zonder grip te verliezen. Daarnaast is er een update doorgevoerd om Honda te ondersteunen. Tussen de Halo en de zogeheten headrest (hoofdbeschermer van de coureur) is een opvallende vleugel aangebracht. Hiermee kan de Honda-motor beter gekoeld worden.

De vleugel zou, naast het koelen van de motor, nog een tweede doel dienen. Door de hernieuwde luchtstroom zou de lucht beter over de achtervleugel lopen. Het is overigens niet de eerste keer dat we de opvallende vleugel zien. Tijdens de wintertests in Barcelona reden coureurs Max Verstappen en Alexander Albon al met de vleugel, waarbij het er nu op lijkt dat hij definitief zijn intrede heeft gedaan. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws