McLaren over protest tegen Racing Point: 'We zijn nu vervolgstappen aan het bekijken' Formule 1

McLaren over protest tegen Racing Point: 'We zijn nu vervolgstappen aan het bekijken'

Door Marnik Kok 08 augustus 2020 | 12:18


Andreas Seidl is bezig met de vervolgstappen van McLaren tegen de FIA-uitspraak over Racing Point. De Britse renstal onderzoekt wat er precies mogelijk is, en heeft hiervoor nog een paar dagen de tijd. McLaren, tezamen met een aantal andere renstallen, vinden dat de 'roze Mercedessen' makkelijk wegkomen met hun illegale remleidingen.

De teambaas wil verder niet te veel reageren op waar ze mee bezig zijn: 'Ik ga je een saai antwoord geven, we zitten nog midden in het proces dus ik ga er nu niks over loslaten', verklaart Seidl aan Sky Sports tijdens de derde vrije training.

Naast McLaren zullen naar verluidt ook Renault, Ferrari en Williams protest aantekenen. Ondanks de uitslag van de FIA mag Racing Point de remleidingen in zijn RP20 houden. Een straf van 400.000 euro en een aftrek van 15 WK-punten vinden verschillende teams maar een milde straf.

Doel van het protest tegen Racing Point

Het doel van McLaren en andere protesterende teams is niet om de RP20 uit te schrijven voor het kampioenschap, maar om de straf die het team heeft kregen te verhogen. Ook willen de teams voorkomen dat in 2021 hetzelfde gebeurt en de RP21 een kopie wordt van de Mercedes-bolide van vorig jaar.

Red Bull Racing en AlphaTauri hebben nog niet geprotesteerd tegen de 'roze Mercedessen', mogelijk omdat zij wel iets zien in de strategie: mochten de regels voor 2021 niet aangepast worden, kan de Oostenrijkse renstal hun satellietteam uitrusten met een kopie van de RB16.

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws