Mol furieus na tegenspraak Ferrari: 'Dat vind ik ronduit schandalig' Formule 1

Mol furieus na tegenspraak Ferrari: 'Dat vind ik ronduit schandalig'

Door Rick Pasker 08 augustus 2020 | 14:45


Olav Mol kan zich er niet in vinden waarom Ferrari zich bemoeid met het protest van Renault tegen Racing Point. Onder de kleinere teams heerst er onvrede over de uitspraak van de FIA over de auto van de Britse renstal, maar het feit dat de Scuderia zich ermee begint te bemoeien schiet bij Mol in het verkeerde keelgat.

De Ziggo Sport-commentator snapt heel goed dat er verschillende teams zijn die het aan willen vechten. 'Ik kan mij dat van Renault heel goed voorstellen, want die zijn dat protest begonnen.' Ook snapt Mol dat Williams en McLaren het er niet mee eens zijn. 'Maar dan gaat Ferrari zich daarmee bemoeien en dat vind ik ronduit schandalig. Super slecht dat Ferrari dat doet', vindt Mol.

'Ferrari heeft vorig jaar echt iets heel fout gedaan'

Mol haalt flink uit naar de Italianen: 'Ferrari moet stil zitten en zijn mond houden. Ferrari is vorig jaar gepakt met iets op de motor. Ze hebben toen een geheime deal gesloten met de FIA wat niemand weet', aldus Mol. 'Dit is een verhaal van veertien kantjes tekst in de openbaarheid. En dan gaat Ferrari zich ineens daarmee bemoeien, terwijl zij vorig jaar echt iets heel fout gedaan hebben.'

Het feit dat Ferrari nu met de vinger wijst naar Racing Point, vindt Mol nogal lafjes. 'Ik weet waarom ze dat doen, want in principe rijden ze niet gemakkelijk voor die auto. Het gaat allemaal om WK-punten. Maar ik vind het echt schandalig dat Ferrari zich daarmee bezig houdt', sluit Mol af. (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws