Ferrari zoekt naar antwoorden: 'Stap terug gedaan vergeleken met vorige week' Formule 1

Ferrari zoekt naar antwoorden: 'Stap terug gedaan vergeleken met vorige week'

Door Wouter Leendertsen 08 augustus 2020 | 20:29


Met een achtste plaats voor Charles Leclerc en een elfde plaats voor Sebastian Vettel is Ferrari niet tevreden over de kwalificatie. Volgens sportief directeur Laurent Mekies heeft de Scuderia zelfs een stap terug gedaan vergeleken met vorige week op Silverstone.

'Het lijdt geen twijfel dat dit een slechte kwalificatie is, gezien het feit dat onze coureurs als achtste en twaalfde (Vettel schuift een plek op door een gridstraf voor Esteban Ocon, red.) op de grid staan', citeert de website van Ferrari Mekies. 'Op hetzelfde circuit en in ongeveer dezelfde omstandigheden hebben we een stap terug gedaan vergeleken met vorige week, zowel wat betreft onze eigen prestaties als in vergelijking met onze belangrijkste concurrenten. Vooral op de zachtste compound ging het niet goed.'

'Nu moeten we erachter komen waarom', vervolgt Mekies. 'Niet per se voor morgen, maar wel voor de rest van het seizoen. Het zal hoe dan ook een moeilijke race worden, waarin bandenmanagement een sleutelrol speelt', aldus de Fransman, die denkt dat de verschillende strategieën kansen kan bieden. (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws