Marko: 'Albon krijgt de tijd als hij verbeteringen laat zien' Formule 1

Marko: 'Albon krijgt de tijd als hij verbeteringen laat zien'

Door Gino Haverkamp 09 augustus 2020 | 12:00


Helmut Marko wil Alexander Albon nog niet afschrijven. De Thaise Brit presteert niet zo goed als Max Verstappen dit seizoen, crasht geregeld, maar Marko heeft nog vertrouwen in de coureur.

Zolang Albon verbeteringen laat zien, krijgt hij volgens Marko de tijd van Red Bull Racing. 'En zolang de resultaten ook beter worden, krijgt hij de tijd van ons', bevestigt de adviseur van het team tegenover Sky Sports.

Waar Verstappen met 52 punten derde staat in het kampioenschap, staat Albon zesde met 26 punten. Dat komt deels ook door pech, zo stelt Marko. 'Alex heeft tot nu toe veel ongelukken gehad.  Hij heeft problemen met de motor gehad en ook het ongeluk dat door Hamilton ontstond (in Oostenrijk, red.).' Daardoor heeft de 23-jarige coureur wat minder zelfvertrouwen, zo stelt Marko.

Aan zijn snelheid ligt het niet volgens de Oostenrijker. 'Hij zette de snelste ronde neer in zijn derde stint op Silverstone (vorige week, red.). Het is wel duidelijk denk ik dat hij nog jong en onervaren is. Hij heeft meer tijd nodig om stabieler te worden.' (foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws