Lawrence Stroll komt met statement: 'Ik accepteer dit niet' Formule 1

Lawrence Stroll komt met statement: 'Ik accepteer dit niet'

Door Gino Haverkamp 09 augustus 2020 | 13:25


Lawrence Stroll heeft voor het eerst gereageerd op de uitkomst van het protest tegen de legaliteit van de RP20 van Racing Point. De mede-eigenaar van het team is naar eigen zeggen geschokt en boos door de uitkomst van het protest.

Iedereen bij Racing Point is volgens Stroll geschokt dat de FIA het team bestraft vanwege de illegale brake ducts, die te veel lijken op de brake ducts van de Mercedes van 2019. Het team heeft volgens de Canadees altijd naar eer en weten gewerkt en is al die tijd een constructeur geweest, wat inhoudt dat het team haar eigen onderdelen produceert.

De brake ducts zouden per 2020 op het lijstje staan van onderdelen die niet zomaar gekopieerd mogen worden. 'Richtlijnen en duidelijkheid vanuit de FIA ontbraken over de transitie van dat onderdeel naar het lijstje', zegt Stroll in zijn statement. 'De regels schrijven voor dat er na 2019 geen verdere informatie over de brake ducts gedeeld en verkregen mogen worden.' Volgens Stroll hield Racing Point zich hieraan.

De FIA gaf hier volgens Stroll geen verder advies over. 'In maart 2020 ontving Racing Point een brief van de FIA met een schriftelijke bevestiging waarin stond dat we de regels goed nageleefd hebben.'

Stroll haalt uit naar andere teams

Stroll zegt teleurgesteld te zijn in de teams die protest hebben aangetekend tegen de RP20. 'Ik ben geschokt door de manier waarop Renault, Ferrari, McLaren en Williams deze gelegenheid hebben gebruikt om in beroep te gaan en daarmee afbreuk doen aan onze prestaties. Ze halen onze naam door het slijk en dat accepteer ik niet.'

'Ik ben bereid er alles aan te doen om onze onschuld te bewijzen', vervolgt Stroll. 'Het team heeft onvermoeidbaar hard gewerkt om een competitieve auto op de grid te krijgen en ik ben boos om het gebrek aan sportiviteit bij onze concurrenten.' (foto: Racing Point F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws