Marko: 'Red Bull gaat niet in protest tegen Racing Point' Formule 1

Marko: 'Red Bull gaat niet in protest tegen Racing Point'

Door Gino Haverkamp 09 augustus 2020 | 14:30


Red Bull Racing sluit zich niet aan bij de teams die beroep hebben aangetekend tegen de uitkomst van het Racing Point-protest. Dat bevestigt Helmut Marko in gsprek met Motorsport-Total.com.

Racing Point moet een boete van 400 duizend euro betalen en vijftien WK-punten inleveren omdat de brake ducts van de RP20 niet legaal zijn. Renault, Ferrari, Williams en McLaren vinden die straf te laag en hebben beroep aangetekend tegen de beslissing. De vier constructeurs hoeven niet op steun van Red Bull Racing te rekenen, zo verzekert Marko, adviseur van het team.

'We gaan niet in protest, omdat genoeg teams al protest hebben aangetekend', zegt de Oostenrijker. 'En Renault heeft eerder al geprotesteerd', legt Marko, die zich verder niet inhoudelijk uitlaat over de kwestie, uit.

Red Bull Racing zou zelf ook profijt kunnen hebben van deze kwestie. Afhankelijk van hoe de regelgeving veranderd, zou er ook iets kunnen veranderen in de relatie tussen Red Bull Racing en zusterteam AlphaTauri. Red Bull Racing is geen tegenstander van klantenteams en de uitkomst van het Racing Point-protest zou een stap in die richting kunnen zijn. (foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws