Update | Hamilton bedoelde opmerking over bandenspanning Verstappen anders Formule 1

Update | Hamilton bedoelde opmerking over bandenspanning Verstappen anders

Door Rick Pasker 10 augustus 2020 | 14:13


Max Verstappen heeft een knappe overwinning op het circuit van Silverstone behaald. Ook de mannen in de studio van Ziggo Sport zijn te spreken over de prestatie. Robert Doornbos geeft achteraf vooral toe dat Verstappen een coureur van ongekende kwaliteit is.

'Een bandenluisteraar is hij echt wel he', stelt Doornbos. De manier waarop Verstappen tijdens de GP van het 70-jarig bestaan van Silverstone zijn banden wist te sparen maakte het verschil in de race. Ook de bandenstrategie die eerder dit weekend bepaald werd tijdens de kwalificatie speelde hierin een rol. 

Over Lewis Hamilton was Doornbos echter totaal niet te spreken. Sterker nog, het commentaar van Hamilton schoot bij de oud-coureur in het verkeerde keelgat. 'Hamilton is ook echt wel een slechte verliezer, dat hij gaat klagen over de bandenspanning.' Hiermee doelt hij op het commentaar dat Hamilton had over de banden van Verstappen en zich af vroeg of hij met een andere bandenspanning reed.

Doornbos: 'Hij is heel dominant' 

Verstappen mocht namelijk starten op de harde band, waarmee hij de halve race heeft kunnen rijden. In de eerste 25 ronden wist de Nederlander dan ook zijn vierde plek in te wisselen voor de koppositie. Problemen met de banden had Verstappen totaal niet. Daarbij viel volgens Doornbos wel een moment op waarop de 22-jarige te horen kreeg dat hij rustiger moest rijden. 

Verstappen besloot om hier geen gehoor aan te geven en liet zich over de boordradio horen: 'Ja, hallo... Ik ga hier niet achterblijven als een oma. Deze kans laat ik niet liggen.’ Doornbos zelf snapt de keuze van de Red Bull-coureur erg goed. 'Hij is heel dominant en hij weet wat hij wil. Hij ziet die Mercedes en voelt dat hij het kan en gaat er voor,' aldus Doornbos. (Foto: Mercedes AMG F1)

Update 14.15u (10/08) | Hamilton bedoelde opmerking over bandenspanning Verstappen anders

Lewis Hamilton heeft inmiddels tekst en uitleg gegeven over zijn verkeerde opmerking wat betreft de bandenspanning van Max Verstappen. De Nederlander wist zijn banden goed te sparen en dat zorgde voor veel ongeloof. Hamilton riep dan ook: 'Hij moet minder bandenspanning hebben of iets dergelijks.'

De wereldkampioen laat na afloop juist blijken veel waardering te hebben voor de Oostenrijkse renstal. 'Red Bull moet in staat zijn geweest om hun bandendruk tijdens de race lager te houden dan wij', aldus Hamilton in gesprek met onder andere RacingNews365. 'Dat was ook de reden waarom wij wel blaren kregen. Dat was mijn theorie daarover.'

'Ik zei niet dat ze met een andere bandendruk zouden rijden'

Over zijn opmerking wilde Hamilton ook wat kwijt. 'Ik zei niet dat ze met een andere bandendruk zouden rijden, want we hebben allemaal dezelfde minimale bandendruk. Maar als je deze druk tijdens het racen laag weet te houden, dan kan je langer doorrijden op deze banden', besluit de Brit.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws