FIA gaat brake ducts van Racing Point onderzoeken Formule 1

FIA gaat brake ducts van Racing Point onderzoeken

Door Luuc ten Velde 09 augustus 2020 | 18:08


De FIA gaat nader onderzoek doen over de brake ducts van Racing Point. Het team van Lance Stroll en Nico Hulkenberg is beschuldigd van het gebruik van brake ducts waarvan de FIA had aangegeven dat deze tegen de regels waren. Deze zouden nu ook tijdens de GP van het 70-jarig bestaan van Silverstone zijn gebruikt.

In het geval van een overtreding is de kans groot dat Racing Point opnieuw bestraft zal worden. Eerder gebeurde dit ook al nadat Renault een protest had ingediend tegen het team van Stroll en Hulkenberg. Opvallend genoeg is het team dit keer door de stewards zelf op het matje geroepen.

Om 17.30 uur Nederlandse tijd moest het team van Racing Point zich melden bij de stewards. Het team mag gaan uitleggen waarom wederom dezelfde brake ducts zijn gebruikt die ook al tijdens de races in Oostenrijk en Hongarije onder de kap zaten. Hiermee zou Racing Point bijlage 6 van het sportief reglement overtreden.

Hulkenberg tevreden over de race

Ondanks de mogelijke sancties van de FIA is Hulkenberg wel tevreden over de race. De Duitser eindigde zevende en stelde het moeilijk te hebben gehad met het middenstuk. Uiteindelijk moest hij een derde pitstop maken die hem nog best wat tijd heeft gekost. Tevens acht de coureur enige kans te hebben om ook volgende week in Spanje te mogen rijden. (Foto: Racing Point F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws