Gasly wil terug naar Red Bull: 'Ik ben bezig om die kans te grijpen' Formule 1

Gasly wil terug naar Red Bull: 'Ik ben bezig om die kans te grijpen'

Door Luuc ten Velde 09 augustus 2020 | 18:27


Pierre Gasly reed zondag een bijna perfecte race en ziet zodoende zijn kansen voor een zitje bij Red Bull, naar eigen zeggen, stijgen. De coureur die dit seizoen voor AlphaTauri (voorheen Toro Rosso, red.) uitkomt, doet er namelijk alles aan om weer voor het podium te kunnen strijden.

'Mijn doel is om snel te gaan en resultaten te behalen. Ik wil vechten voor het podium', liet Gasly weten aan Sky Italia. Zelf zal hij niet mogen bepalen of hij weer voor Red Bull uit mag komen, maar dat is wel waar zijn ambitie ligt. 'Ik ben bezig om die kans te grijpen.'

Gasly: 'Natuurlijk is mijn doel als coureur om te vechten voor podiumplaatsen en overwinningen. Dat deed ik in andere categorieën en dat wil ik opnieuw doen. Ik wil elk weekend mijn potentieel laten zien.' Die kans heeft de Fransman dit weekend dan ook weer gekregen. In de GP van het 70-jarig bestaan van Silverstone werd de 24-jarige elfde.

Gasly op zijn gemak bij Alpha Tauri

Hiermee eindigde de Fransman dan ook buiten de punten, maar dat neemt niet weg dat Gasly aan een opmars bezig is. De Alpha Tauri-coureur staat op het moment twaalfde in het klassement en heeft hetzelfde aantal punten op zijn naam staan. Gasly denkt dan ook dat er nog veel ruimte is om dit seizoen te groeien: 'Ik denk dat er nog steeds ruimte is om de auto's te verbeteren. We willen altijd sneller gaan.' (foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws