Norris na teleurstellende dag: 'Banden hielden het niet uit' Formule 1

Norris na teleurstellende dag: 'Banden hielden het niet uit'

Door Merijn Kramer 09 augustus 2020 | 18:30


Het team van McLaren kan dit weekend wederom terugkijken op teleurstellingen. Lando Norris gaf voorafgaand aan het weekend al te kennen dat het dit weekend moeilijk zou worden, uiteindelijk bleek de angst manifest te worden. Norris eindigde op P9, terwijl Sainz het zwaar had op P13.

'Ik had vandaag geen enkele kans', vertelt Norris aan het einde van de race. 'Ik had het gevoel dat hoe meer ik de banden spaarden, hoe harder ze eigenlijk sleten. Het was vandaag erg zwaar. Je kan op zo'n moment gewoon niet vechten met anderen.'

Het sparen van de banden was voor McLaren dus het grootste probleem. Daardoor kon het team ook niet pushen, juist omdat de angst voor een klapband er goed in zat. 'Ik probeerde nog langs Ocon te komen aan het eind, maar uiteindelijk lukte mij dat niet. We hebben het maximale eruit gehaald vandaag.'

Sainz blijft ongeluk houden

Ook voor Carlos Sainz Jr. bleek het vandaag erg lastig om een goede race te rijden. 'Ik had een sterke start, maar moest Vettel ontwijken in de eerste bocht. Na de eerste pitstops bleef ik buiten met de harde band. Maar ik verloor veel tijd in de eerste pitstop, vanaf daar liep het mis', vertelt Sainz aan het einde van de race.

'Het was wat dat betreft erg frustrerend. Op dit moment lijkt niets echt mijn kant op te vallen. Ik moet echter verder en de pagina omslaan en hopen op betere resultaten', sluit Sainz af. (Bron: McLaren F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws