Matige dag voor Renault: 'Hadden beter kunnen finishen' Formule 1

Matige dag voor Renault: 'Hadden beter kunnen finishen'

Door Merijn Kramer 09 augustus 2020 | 18:58


Het team van Renault kan een week na het topresultaat op de Grand Prix van Groot Brittanië, vandaag spreken van een erg moeilijke race. Daniel Ricciardo en Esteban Ocon hadden duidelijk meer moeite met de mediumband, die zij wel goed moesten gebruiken.

'We willen het misschien niet toegeven, maar de mediumband was voor ons wel een grote zorg. We moesten twee mediumbanden gebruiken in de race', vertelt Ricciardo na afloop van de race. 'Het leek erop dat we bij de eerste stint goed konden meekomen met de Racing Points, maar de tweede set mediums werkte niet voor ons.' 

Kort daarna moest het team stoppen voor de harde band, omdat de banden te snel versleten. Vervolgens kwam Ricciardo terecht in een gevecht met Carlos Sainz, maar de Australiër verloor vervolgens de controle. Hij spinde, waardoor hij veel tijd verloor. 

Ocon kan spreken van een goede race

Esteban Ocon is duidelijk meer tevreden met zijn race Uiteindelijk wist hij van zijn veertiende startpositie zichzelf terug te vechten naar de punten, hij eindigde op P8. De Fransman is met name blij over de agressievere strategie die het team nam. 'De race was erg steady. Ik denk wel dat als we beter hadden gekwalificeerd, dat we verder waren gekomen. Maar ik had uiteindelijk alles dat ik nodig had.' (Bron: Renault F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws