Hamilton sportief: 'Max heeft het vandaag fantastisch gedaan' Formule 1

Hamilton sportief: 'Max heeft het vandaag fantastisch gedaan'

Door Maurits Kappetijn 09 augustus 2020 | 21:24


Lewis Hamilton deed er in de race alles aan om Max Verstappen van de winst te houden. Na zijn stop leek de Brit heel lang door te kunnen op de harde band, waardoor de Mercedes-coureur mogelijk roet in het eten kon gaan zorgen. Gelukkig voor Max ging hij naar binnen, een beslissing van het team.

Lang leek het erop dat Hamilton een éénstopper wilde gaan proberen, in tegenstelling tot de rest van de coureurs. 'Dat klopt', bevestigt Hamilton in de persconferentie na de race. 'Ik probeerde het, omdat ik niet anders kon. Het was mijn laatste strohalm. Maar uiteindelijk kreeg ik heel veel vibratie en ging het bijna mis. Het team haalde me naar binnen, zij wilden de gok niet wagen. Dat was achteraf gezien de juiste beslissing.'

De regerend wereldkampioen geeft toe dat hij geen kans maakte tegen Verstappen tijdens de tweede race op Silverstone. 'Max heeft het fantastisch gedaan, dat moet ik zeggen. Het was uiteindelijk ook wel een interessante race voor mij, gezien de grote uitdagingen. We hebben gelukkig wel veel punten gescoord, dat scheelt.' (Foto: Mercedes AMG F1)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Faisel Chandoe
10 Aug 2020 om 10:31

En zo hoort een groot kampioen zich te gedragen.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws