Wolff: 'Van Max zijn we nog niet af, daar ben ik eigenlijk wel blij mee' Formule 1

Wolff: 'Van Max zijn we nog niet af, daar ben ik eigenlijk wel blij mee'

Door Joris Verwijst 10 augustus 2020 | 07:13


Lewis Hamilton en Max Verstappen zijn samen in gevecht om de wereldtitel der Formule 1. Dat stelt Toto Wolff, teambaas van Mercedes, na de eerste overwinning voor de Nederlander dit kalenderjaar. Daarbij tekent Wolff op dat ook Valtteri Bottas, de huidige nummer drie uit de WK-stand, niet uit. 

'Ik zie Lewis en Max nog wel vechten voor de titel dit jaar. Lewis vindt dat geen probleem, hij houdt ervan uitgedaagd te worden en wint liever als hij ervoor moet knokken. En vlak ook Valtteri Bottas niet uit', wordt de Oostenrijker door de NOS geciteerd. 

De eerste race van het jaar in Oostenrijk eindigde met nul punten voor Verstappen, wegens een technisch mankement. 'Stel je voor dat hij toen een podiumplek had gepakt: dan was het gat met Lewis nihil geweest. Van Max zijn we nog niet af. En eigenlijk ben ik daar wel blij mee want iedereen zit te wachten op gevechten tussen topcoureurs en verrassingen. Niemand wil saaie races.'

Verstappen begon vanaf P4 aan de race, maar had voor de eerste bocht de derde stek al te pakken. Op basis van een betere strategie én een snellere auto wist hij de race op Silverstone uiteindelijk te winnen, met zo'n elf seconden voorsprong op Hamilton. Bottas werd derde. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws