Wolff legt uit: 'Bottas vond dat we het tegenovergestelde van Verstappen moesten doen' Formule 1

Wolff legt uit: 'Bottas vond dat we het tegenovergestelde van Verstappen moesten doen'

Door Joris Verwijst 10 augustus 2020 | 11:42


Toto Wolff kan de kritiek van Valtteri Bottas op het Formule 1-team van Mercedes wel begrijpen. De Fin liet na afloop van de door Max Verstappen gewonnen Grand Prix op Silverstone al merken dat hij niet tevreden is met de strategie die hem door het team werd opgelegd. Daarnaast klaagde hij over een gebrek aan informatie. 

'Ik denk niet dat we zaten te slapen, maar ik kan het vanuit zijn perspectief begrijpen', reageert Wolff in gesprek met Crash. 'Hij (Bottas, red.) vindt dat we het tegenovergestelde van Verstappen hadden moeten doen. Maar dat had weinig veranderd, want Max kwam hoe dan ook naar buiten op verse banden en wij reden op een band die niet meer in topconditie was. Daarnaast ging hij vlak voor ons pitten, dus ik ben er niet zeker van dat we het beter hadden kunnen doen.'

De teleurstelling was na afloop van de race van het gezicht van Bottas en diens teamgenoot Lewis Hamilton af te lezen. 'Natuurlijk is hij niet blij. Bottas reed op P2, met Hamilton op P3. Toen Bottas opnieuw naar binnen kwam, zagen we dat die band er beter uitzag dan we dachten. Daarom besloten we om de stint van Hamilton te verlengen, waardoor Lewis uiteindelijk als tweede finishte voor Bottas.' (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws