Villeneuve ziet zwak Mercedes bij winst Verstappen: 'Dan heb je het flink verpest' Formule 1

Villeneuve ziet zwak Mercedes bij winst Verstappen: 'Dan heb je het flink verpest'

Door Rick Pasker 10 augustus 2020 | 11:51


Jacques Villeneuve vindt dat Mercedes zichzelf tekort heeft gedaan bij de overwinning van Max Verstappen op Silverstone. De Nederlander begon de race vanaf de vierde plek op de harde band en wist daarmee uiteindelijk de winst binnen te slepen. Dat leidde tot verontwaardigde gezichten bij Mercedes.

'Ik heb wel kunnen genieten van een mooie race, waarin te zien was dat Mercedes makkelijk in twijfel kan worden gebracht', begint Villeneuve tegenover Sky Sport. 'Als je de juiste strategie hebt en de coureur om die strategie uit te voeren, dan heeft Mercedes een groot probleem. Als je met de auto die zij hebben tien seconden achter de leider eindigt, dan heb je het als team flink verpest.'

'Mercedes heeft de race van Bottas volledig verpest'

De oud-Formule 1-coureur vindt dat het Brits-Duitse team het volledig anders had moeten aanpakken, waardoor er misschien wel meer in had gezeten. 'Mercedes heeft de race van Valtteri Bottas volledig verpest. Hij was namelijk veel sneller dan Lewis Hamilton', concludeert Villeneuve na afloop.

Over Sebastian Vettel is de Canadees ook kritisch. 'Dat doet hij altijd als hij in de problemen komt. Zelfs als hij vecht voor het wereldkampioenschap. Als hij zich niet zeker voelt, gaat hij fouten maken. Hij weet dat het behaalde resultaat zijn schuld is. Als je achterin spint, is dat niet de strategie. Het is onbegrijpelijk dat een kampioen nog zulke fouten maakt.' (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws