Rosberg hinkt op twee gedachten: 'Ik dacht dat Verstappen de banden kapot zou rijden' Formule 1

Rosberg hinkt op twee gedachten: 'Ik dacht dat Verstappen de banden kapot zou rijden'

Door Joris Verwijst 10 augustus 2020 | 12:01


Met Sebastian Vettel en Max Verstappen zagen we tijdens de Grand Prix op Silverstone twee compleet verschillende verhalen. De Duitser worstelde, spinde in bocht 1 en finishte als twaalfde. De Nederlander begon vanaf P4 aan de race en wist 'm uiteindelijk te winnen, vóór de twee Mercedessen dus. 

Nico Rosberg, voormalig wereldkampioen der Formule 1 en tegenwoordig analist voor diverse zenders, spreekt over het moment waarop Verstappen over de boordradio aangaf niet zomaar achter de Mercedes te blijven hangen. De Limburger voelde dat hij sneller was en wilde druk uitoefenen, ondanks het feit dat hij wist dat zijn banden er dan sneller aan zouden gaan. 

'Op het moment dat hij over de boordradio riep dat hij wilde blijven racen was ik wel kritisch, want ik dacht dat hij die banden kapot zou rijden. Het bleek echter de juiste zet, want door zo hard te rijden moest Mercedes vroeg naar binnen en had Verstappen een voordeel', analyseerde Rosberg na afloop bij het Duitse RTL

Rosberg sprak ook over zijn landgenoot Vettel, die meer en meer lijkt te worstelen bij Ferrari. 'De berichten over de boordradio laten duidelijk zien hoe gespannen de situatie bij Ferrari is. Hij moet nu echter vechten en vragen om een nieuwe wagen. Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat Vettel zoveel trager is dan Charles Leclerc. Er moet echt iets fundamenteels fout zijn met die wagen.'

Toeval of niet: Mattia Binotto gaf zondagavond na de race tegenover Motorsport.com aan dat hij er alles aan wil doen om Vettel te helpen op weg naar betere prestaties in zijn Ferrari. Daarbij behoort zelfs een volledige chassiswissel tot de mogelijkheden, zo gaf de teambaas van Ferrari aan. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

nedcro
10 Aug 2020 om 15:10

Bij zulke uitspraken van Rosberg denk ik altijd even terug aan Brazilië 2016, toen Nico zag wat Verstappen in de régen met z'n banden kon.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws